'Ahlaklı bir siyaset yapmak imkansız'

Halaçoğlu, Yeniçeri ve Bor'un ardından dün de, GİK üyesi eski emniyet müdürü Fatih Eryılmaz istifa ederek, söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiğini söyledi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ağustos 2018 07:15, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2018 14:09
'Ahlaklı bir siyaset yapmak imkansız'

Kuruculardan Özcan Yeniçeri, Yusuf Halaçoğlu ve Nevzat Bor'un istifasıyla sarsılan İYİ Parti'de asıl hesaplaşma sürüyor. Hafta sonu ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak olan kurultayda Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday olarak sahneye çıkması ve oluşturacağı yeni yönetimle de kendisine muhalefet eden isimlerle ilgili geniş çaplı bir temizliğe gideceği belirtiliyor. Ancak Akşener'e yönelik eleştirilere de yenileri ekleniyor. 22 Temmuz'da partiden ve GİK üyeliğinden istifa eden 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz, istifa gerekçesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamayla Akşener'i topa tuttu. Eryılmaz, "Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlaklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkansız olduğunu üzülerek gördüm" dedi.

ZAMANI DEĞİL GİBİ SÖZLER

Önceki gün istifalarını duyuran Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor'un ardından dün de, aynı zamanda GİK üyesi olan 15 Temmuz gazisi eski emniyet müdürü Fatih Eryılmaz, 22 Temmuz'da verdiği istifasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tüm itiraz ve eleştirilerin parti yetkilileri tarafından "Doğru söylüyorsun, altına imza atarız ancak şimdi zamanı değil" bahaneleri ile oyalandığını kaydeden Eryılmaz, parti yetkili kurullarında bulunanların çoğunluğunun yetki ve sorumluluk alanlarında kararlılık gösteremediklerini iddia etti. Kendisini istifaya götüren süreçte Afyonkarahisar çalıştayında yaşananlara da dikkat çeken Eryılmaz, Akşener ve parti yönetimine, "ortaya koydukları kendi ilkelerini çiğneyenler, umut bağlayan masum insanların umutlarını yok etmişlerdir" diyerek, eleştirilerini şöyle sıraladı: "Coğrafyamızın bu kadar ısındığı bir dönemde milletin önüne bir alternatif koymak, milli bir tercih inşa etmek için yola çıktığını iddia edenler önce kendi ortaya koydukları ilkelere sadık olmak zorundadırlar. 'Kem alatla kemalat olmaz.' Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarını da yok etmişlerdir. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlaklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkansız olduğunu üzülerek gördüm."

GÖZLER 12 AĞUSTOS'TA

İYİ Parti'deki hesaplaşma için gözler, 12 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi. Akşener'in, kongreden güven tazeleyerek çıkması durumunda, parti yönetiminde geniş çaplı bir temizliğe gideceği belirtiliyor. Ancak kongreye kadar geçecek birkaç günde partideki hareketliliğin daha da artacağı ve Akşener'e tepki gösteren ekibin de istifaları sürdürebileceği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber